اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
سرویس :  فرهنگارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  7187چهارشنبه 12 مهر 1402   |   10:55:45
ویس کرمی:

 هدر رفت سرمایه در حوزه آموزشی مشهود است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی سرمایه‌ گذاری نادرست در حوزه علمی کشور را اشتباه بزرگی دانست و گفت: اگر سرمایه گذاری در حوزه علمی کشور متناسب با واقعیت‌های اجتماعی نباشد اسراف و هدر رفت بیت المال محسوب و باعث نارضایتی دانش آموختگان این رشته‌ها می‌شود.
به گزارش صندلی سبز؛ مهرداد ویس کرمی در مورد حذف ۱۱۰۰ رشته دانشگاهی، گفت: باید رشته‌های دانشگاهی را براساس شرایط علمی، پیشرفت‌های جهانی و فرصت‌های آینده شغلی تعریف کرد؛ یعنی بر اساس نیازهای کشور رشته‌هایی ایجاد شود که مشکلات  را رفع و مسیر توسعه کشور را هموار کند.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید رشته‌هایی در دانشگاه ایجاد شود که در افق دید دو دهه آینده کارایی داشته باشند، به عنوان مثال، رشته‌هایی که در دو دهه آینده تکنولوژی لازم برای آنها وجود ندارد و نتیجه آن، جوانان ناراضی با مدارج عالی علمی و دانشگاهی خواهد بود که شرایط اشتغال برای آنها فراهم نیست و سبب فشار بر روی حاکمیت و سیستم آموزشی کشور می شود، رشته‌های مناسبی نیستند.

وی ادامه داد: درصدی از بیکاری امروز جوانان، نتیجه تربیت نیروی کاری است که برای آنها فرصت‌های شغلی ایجاد نشده؛ بر همین اساس رشته‌های دانشگاهی باید براساس برنامه‌های کلان کشور، گام دوم انقلاب و پیشرفت‌های علمی و کنونی جهان و همچنین واقعیت‌های کف جامعه تعریف شود.

به نوشته خانه ملت،عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی سرمایه‌ گذاری نادرست در حوزه علمی کشور را اشتباه بزرگی دانست و گفت: اگر سرمایه گذاری در حوزه علمی کشور متناسب با واقعیت‌های اجتماعی نباشد اسراف و هدر رفت بیت المال محسوب و باعث نارضایتی دانش آموختگان این رشته‌ها می‌شود.

وی در ادامه یادآور شد: در حال حاضر شرایط جامعه جهانی در حال تغییر است و علم پیشرفت سریعی دارد و ما باید منطبق با پیشرفت و توسعه یافتگی حرکت کنیم، تا بتوانیم رشته‌هایی را تعریف کنیم که نیازهای جامعه را در ابعاد گوناگون برطرف کند؛ یکی از دلایل عدم پیشرفت کشور، نسنجیدن نیازها و تربیت نیرو در دانشگاه‌ها به همان روش سنتی است که تناسبی با شرایط امروز ندارد و همین مسئله منجر به ایجاد چالش‌هایی همچون بی انگیزگی دانش آموزان و دانشجویان از ادامه تحصیل گشته و پس از فارغ التحصیلی، موجبات نارضایتی آنان و ریزش سرمایه اجتماعی کشور می‌شود.

ویس کرمی با تاکید بر اینکه رشته‌های تحصیلی باید نیازهای اصلی کشور تا دو دهه آینده را برآورده کند، اظهار داشت: برای باز تعریف رشته‌های دانشگاهی و حتی حوزه علمیه نیازمند برنامه‌های بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت هستیم.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که علم فقط در برخی از علوم که کاربردی هستند خلاصه نمی شود بلکه خروجی دانشگاه‌های کشور باید مشکلاتی از قبیل مسائل پزشکی،عمران، اقتصادی، اجتماعی را رفع کند.

نماینده مردم مجلس یازدهم حذف برخی از رشته‌ها را مسیری برای راهیابی به تمدن ایرانی و اسلامی دانست و گفت: این مسئله را باید به صورت رشته به رشته و مصداقی بررسی کرد و بسیاری از رشته‌های تحصیلی بایستی با توجه به شرایط کنونی و آینده کشور، باز تعریف شوند؛ بسیاری از علوم دانشگاهی دقیقا کپی رشته‌هایی هستند که در کشورهای دیگر همچون آمریکا تعریف شده‌اند و ضرورت دارد که نیم نگاهی هم به وضعیت تاریخی و فرهنگی ایران انداخته و متناسب با آن اقدام به طراحی رشته‌ها در علوم مختلف داشته باشیم و حذف رشته‌هایی که متناسب با خصوصیات فرهنگی و تاریخی کشور ما نیست باید متناسب با اعداد و ارقام پژوهشی بازنگری شود نه بر حسب حدس و گمان.

ویس کرمی با انتقاد از برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی وزیر علوم و معاونان ایشان، تاکید کرد: امیدوارم حذف ۱۱۰۰ رشته دانشگاهی با اقدام کارشناسی از طرف مسئولان مطرح شده باشد چرا که ما در طی وزارت دکتر زلفی گل پیشنهادات غیر کارشناسی همچون «جدا کردن علوم آموزش پزشکی از درمان» را داشتیم که نه تنها معقولانه نبود بلکه به ضرر بهداشت و درمان کشور هم هست! و ایشان در مواردی دیگر هم از این پیشنهادات و استدلالات داشته اند.

وی در ادامه یادآور شد: مدل ورود وزارتخانه علوم به برخی از موارد اصلا کارشناسی نیست امیدوارم پیشنهاد حذف برخی از رشته‌های دانشگاهی اقدامی منطقی در جهت توسعه کشور باشد و راهکار آن این است که شخص وزیر خود محور عمل نکند و از کارشناسان خبره برای اقدامات بهره بگیرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سیاست گذاری در بسیاری از  علوم دانشگاهی تقلیدی است، اظهار داشت: بسیاری از مسئولان در مسائل سیاستگذاری عملکرد تقلیدی از سایر کشورها دارند و بر همین مبنا  برخی از رشته‌های دانشگاهی بدون برنامه ریزی و توجه به مسائل نیازهای کشور وارد برنامه آموزشی کشور شده‌اند و متاسفانه انسان سازی را که هدف دانشگاه‌های ایرانی و اسلامی ما بوده به همراه نداشته است.

وی ادامه داد: سیاست دولت‌ها در هر دوره‌ای متفاوت بوده، بعضا در اداره کشور شاهد بودیم که برخی از روسای جمهوری، دلباخته غرب بودند و همین امر، یکسری از مسائل از جمله علوم دانشگاهی را تحت تاثیر قرار داده و علومی برگرفته از علوم غربی به بدنه آموزشی کشور وارد شده که نمی‌توان انتظار داشت این رشته ها متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما باشد و  نیز عدم توجه به فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی در این مسئله بی تاثیر نبوده است، بنابراین سیاست‌ها همیشه مقطعی بوده است.

ویس کرمی در مورد ارتباطات حذف رشته‌های دانشگاهی و امنیت ملی، خاطرنشان کرد: زمانی که دانشجویانی فارغ التحصیل رشته‌ای خاص هستند توقع دارند بازار کار آن فراهم باشد، اگر شما نتوانید زمینه اشتغال و بکار گیری آن را فراهم کنید و این مهم فراهم نشود قطعا این گروه به نظام و حاکمیت و مدیریت کشور بدبین می‌شوند و این امر، بر تمام موضوعات کشور از جمله امنیت ملی تاثیر می‌گذارد.
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved